fbpx
Jobbintervjuet

-Det er viktig å gripe de mulighetene du får

Konstanse Heide Åkerman har fått en pangstart på arbeidslivet som trainee i Trainee Sør. Mastergraden i samfunnskommunikasjon har gjort henne godt rustet for arbeidslivet etter studiene.

Fakta:

Navn: Konstanse Heide Åkerman

Alder: 29 år

Utdannelse: Bachelor i anvendt filosofi med emner i journalistikk ved Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger, årsstudium i rettsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, mastergrad i samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder.

Stillingstittel: Trainee

Arbeidssted: Trainee Sør

Nøkkelkvalifikasjoner: Analytisk, strategisk, spisset budskap, presentasjonsteknikk.

Gjennom stillingen i et av landets eldste traineeprogram, Trainee Sør, får Åkerman testet egne ferdigheter og evner. Som en del av programmet blir den enkelte trainee utplassert hos 3 medlemsbedrifter, i en periode på 18 måneder, på tvers av Sørlandsregionen. Det siste halvåret har Åkerman vært utplassert på Kristiansand Havn, og nylig ble hun flyttet videre til investeringsselskapet Arendal Fossekompani.

De viktigste erfaringene hun har gjort seg så langt i traineeperioden handler om viktigheten av å få et godt overblikk og tenke strategisk på hvordan man best fremmer en bedrift sitt budskap, tjenester og kunnskap.

-Jeg har erfart hvor viktig det er å være nysgjerrig og stille spørsmål, da lærer du mye mer som ny.

I tillegg sier Åkerman at det er viktig å gripe de mulighetene du får og alltid gå inn i nye prosjekter og oppgaver med positiv energi.

 

Konstanse-foto1-aspect-ratio-9-16
Konstanse foto(1)

Konstanse Heide Åkerman har allerede fått mange varierte erfaringer på bedriftsutplasseringer gjennom Trainee Sør. Foto: Trainee Sør.

Aldri en kjedelig dag på jobb

I Kristiansand havn jobbet Åkerman i avdelingen for marked og kommunikasjon. Der lærte hun hvor avgjørende havnene er for næringsutvikling, sikkerhet og beredskap. Som en del av jobben har hun blant annet samarbeidet med Grønn Jyllandskorridor, som jobber med å utvikle en mer effektiv og miljøvenlig varetransport i Jyllandskorridoren.

I tillegg har hun arbeidet med å utbedre havnas strategi, og jobbet med å kommunisereringvirkninger og konsekvenser av denne.

-I jobben har jeg dekket et besøk av energiministeren, og produsert ulikt innhold til sosiale medier for å nevne noe, sier hun.

Det er stadig nye oppgaver for Åkerman i de ulike rollene.

-Den ene dagen holdt jeg en presentasjon på maritimt utdanningsforum og neste dag skrev vi sak til havnestyret om infrastruktur. Maritim sektor er veldig spennende, sier Åkerman.

De siste ukene har hun vært plassert i det børsnoterte industrielle investeringsselskapet Arendals Fossekompani, som kan skilte med en portefølje bestående av blant annet Tekna, NSSL Global, Utel, Alytic og AFK vannkraft.

-Det å få jobbe i et så spennende selskap er veldig givende, og gjør det ekstra spennende å skrive saker og presentere selskapets visjoner og mål, forteller hun.

-Jeg har bare vært her to uker, men har allerede fått være med på to ulike bedriftsbesøk for å lage saker til nettsiden, og i tillegg vært med på å publisere min første pressemelding. Videre skal jeg også ha ansvar for Arendalsuka, og det gleder jeg meg veldig til.

Det aller beste med arbeidshverdagen er ifølge Åkerman den varierte erfaringen hun får, de fantastiske og kunnskapsrike menneskene hun møter, og muligheten til å lære mye nytt på kort tid.

-Alle nyutdannede som ønsker erfaring burde søke seg til Trainee Sør, anmoder Åkerman, som også trekker fram den konkurransedyktige lønnen.

Det å få jobbe i et så spennende selskap er veldig givende, og gjør det ekstra spennende å skrive saker og presentere selskapets visjoner og mål

-Alt går mye raskere i arbeidslivet

Åkerman opplevde ikke overgangen fra studier til arbeidsliv som så stor. Hun har alltid jobbet ved siden av studier, både som selger og studentpolitiker.

-Jeg var allerede godt vant til å jobbe med ulike prosjekter. Alt fra å skrive saksframlegg i Velferdstinget, til arbeid i Studentorganisasjonen i Agder og UiA Karriereuka, forteller Åkerman.

En stor forskjell fra studier og arbeidsliv er likevel at alt går mye raskere.

-Du trenger ikke en lang eksamensoppgave for å skrive om et tema. Tekstene er gjerne mye kortere og mer spisset, sier hun.

De ferdighetene hun har brukt mest fra utdannelsen sin er tekstanalyse, strategisk kommunikasjon, kritisk tekning, evne til etiske vurderinger og argumentasjonsteknikk.

-I tillegg har min mastergrad i samfunnskommunikasjon gjort meg godt rustet til å kommunisere komplekst innhold på en enkel måte, og å sette bedrifters kommunikasjon inn i en større kontekst, utdyper Åkerman.

Helt avgjørende med samfunnsvitenskapelig kunnskap

Hun mener det sjeldent har vært en mer spennende tid å være samfunnsviter i, enn akkurat nå.

-Samfunnsvitere er gode på å se utviklingen i en større sammenheng, forstå hvordan det påvirker politiske prosesser, og vektlegge kritisk tenkning, sier hun.

Ifølge Åkerman bidrar geopolitiske spenninger, teknologisk utvikling og raske samfunnsendringer til at samfunnsvitenskapelig kunnskap er helt avgjørende for å forstå samfunnet rundt oss.

-Ikke minst vil jeg tørre å påstå at en samfunnsviter ofte er det vi kaller en «people person», altså god på å forstå andres perspektiver, bygge nettverk og å være en god kollega, avslutter Åkerman.