fbpx
Jobbintervjuet

–Vi er viktige for å puste liv i organisasjoner

Karianne Sørbø er HR-konsulent i OneCo Elektro og har stor nytte av sin samfunnsvitenskapelige bakgrunn i et praktisk arbeidsmiljø.

Karianne-Sorbo-OneCo-Elektro-AS-aspect-ratio-9-16
En dame peker på tavlen

Karianne Sørbø jobber som HR-konsulent. Foto: OneCo Elektro AS.

Fakta:

Navn: Karianne Sørbø

Alder: 38 år

Utdannelse: Kulturstudier fra NTNU

Stillingstittel: HR-konsulent i regionen Sør-Vest

Arbeidssted: OneCo Elektro

Nøkkelkvalifikasjoner: Organisasjon og kompetanseutvikling, kulturbygging, trategi.

Hektisk arbeidshverdag

Etter å ha jobbet mange år i kommunen, ønsket Sørbø nye utfordringer. Hun kontaktet et rekrutteringsbyrå, ble innleid til elektrikerkjeden OneCo Elektro i åtte måneder, for deretter å bli tilbudt fast stilling i firmaet som HR-konsulent.

–Det er en helt annen måte å jobbe på enn tidligere. Arbeidsdagene mine er veldig hektiske og varierte, med blant annet oppfølging av personell, planlegging med ledere og rapportering.

Til tross for en hektisk arbeidshverdag har Sørbø mye bra å si om arbeidsplassen.

–Vi har et veldig godt arbeidsmiljø med mange forskjellige mennesker med forskjellig type kompetanse som støtter hverandre og har det morsomt sammen.

Kan være utfordrende

Selv om hun nå er godt etablert, var overgangen krevende da hun ikke hadde erfaring fra et tilsvarende praktisk arbeidsmiljø før hun begynte i selskapet.

–Det mest utfordrende er å samarbeide med folk fra ulike arbeidskulturer og med en annen type kompetanse. Jeg må være bevisst og ydmyk i samarbeidet for å oppnå gode resultater, samtidig må jeg være selvsikker i at jeg har noe å bidra med.

Fakta: Arbeidssted

Navn på virksomhet/bedrift: OneCo Elektro

Hvor er arbeidsstedet: Sandnes

Hvor mange ansatte: 840 i hele Norge og 150 i Sandnes.

Samfunnsvitenskapens betydning

Sørbø har en annen type kompetanse enn sine kolleger, men hun mener at hennes kompetanse innen kulturstudier også er avgjørende for at selskapet skal lykkes.

–Samfunnsvitere er viktige for å få en dypere forståelse av hva som rører seg i samfunnet og for å undersøke hva som befinner seg bak tallene. Det handler om å ta pulsen på organisasjonen og gå litt dypere inn i prosessene.

Hvordan gjør du dette?

–I HR-rollen omfattes både forretnings aspektet og menneskene i organisasjonen, vi må dermed se helheten, sier Sørbø.

Samfunnsvitere får virksomhetene til å tenke annerledes, og ikke kun fokusere på lovverk og resultater, mener HR-konsulenten.

–Vi er rett og slett viktige for å puste liv i organisasjoner slik at det ikke bare handler om tall, statistikk og lovverk, avslutter Sørbø.